AktuelltNyheterVi presenterar: Law:box arbetsmiljö
lawbox arbetsmiljö

Vi presenterar: Law:box arbetsmiljö

Under vår vintern lanserar vi våra abonnemang inom Law:box och idag presenterar vi Law:box arbetsmiljö.

Law:box arbetsmiljö erbjuder lösningar för hantering och förbättring av arbetsmiljön, som omfattar flera olika verktyg och metoder.

Bland dessa ingår checklistor som är avsedda för både den fysiska och psykosociala arbetsmiljön. Dessa checklistor hjälper till att bedöma och hantera allt från arbetsplatsens säkerhet och ergonomi till faktorer som påverkar den psykosociala miljön, såsom arbetsbelastning och kommunikation.

För att få en djupare förståelse för arbetsmiljön finns även medarbetarenkäter som fokuserar på gruppklimat och psykisk belastning. Dessa enkäter är viktiga för att identifiera hur medarbetare upplever sin arbetsmiljö och för att upptäcka eventuella stressfaktorer.

Ett annat viktigt element som Law:box arbetsmiljö erbjuder är metoder för ett systematiskt arbetsmiljöarbete. Dessa metoder är utformade för att hjälpa organisationer att strukturera och systematisera sitt arbetsmiljöarbete, vilket inkluderar regelbunden uppföljning och utvärdering. För att ytterligare stödja medarbetarnas välbefinnande erbjuder Law:box arbetsmiljö även stresstester, som är utformade för att bedöma och hantera stressnivåer på arbetsplatsen.

Mallar vid skyddsronder är också en del av Law:box arbetsmiljö paketet. Dessa mallar ger en strukturerad process för att genomföra skyddsronder och identifiera potentiella risker och säkerhetsproblem på arbetsplatsen.

En unik aspekt av Law:box tjänster är integrationen av fack:appen och tjänsten ”Fråga Juristen”. Fack:appen är ett digitalt verktyg som erbjuder snabb tillgång rådgivning och information relaterad till arbetsrätt och arbetsmiljöfrågor. ”Fråga Juristen” är en tjänst där både medarbetare och ledare kan ställa specifika juridiska frågor relaterade till arbetsmiljön och få professionella svar och råd. Denna kombination av praktiska verktyg och expertstöd gör Law:box till en värdefull resurs för att skapa en säker, hälsosam och produktiv arbetsmiljö.

Relaterat

 • Arbetsmiljöverkets nya regelstruktur – hur ska du förbereda verksamheten!

  Arbetsmiljöverkets nya regelstruktur – hur ska du förbereda verksamheten!

  Arbetsmiljöverkets nya regelstruktur, som offentliggjordes den 15 september 2023 och träder i kraft den 1 januari 2025, markerar en betydande omvandling av Sveriges arbetsmiljölagstiftning. Denna omstrukturering syftar till att förenkla och tydliggöra regelverket, göra det mer tillgängligt och anpassat till det moderna arbetslivets behov. Genom att minska antalet föreskrifter från 67 till 15 skapas en…

 • Överenskommelser om anställningens upphörande

  Överenskommelser om anställningens upphörande

  I arbetslivet är överenskommelser om anställningens upphörande ett centralt och ofta känsligt område. Dessa överenskommelser, även kända som utköp eller frivilliga uppsägningar, spelar en viktig roll vid hantering av förändringar inom organisationer och mellan arbetsgivare och anställda. Anställningens upphörande har traditionellt sett betraktas som en sista utväg, men idag föredrar många att se det som…

 • Vi presenterar: Law:box misskötsel

  Vi presenterar: Law:box misskötsel

  Under vår vintern lanserar vi våra abonnemang inom Law:box och idag presenterar vi Law:box misskötsel! Law:box misskötsel är en heltäckande lösning utformad för att effektivt hantera situationer av misskötsel på arbetsplatsen. Detta paket erbjuder en rad olika verktyg och resurser som är essentiella för alla arbetsgivare. Boxen fokuserar bland annat på checklistor som är skräddarsydda för…

Vill du få våra nyheter direkt i din inkorg?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev