AktuelltNyheterNya funktioner och tjänster i appen – nästa steg mot en arbetsrätt som är tillgänglig för alla!

Nya funktioner och tjänster i appen – nästa steg mot en arbetsrätt som är tillgänglig för alla!

Vilka rättigheter har du som arbetstagare eller arbetsgivare enligt arbets- och arbetsmiljörätten? Vad säger de olika lagarna och vad betyder de egentligen? Vet du var i lagen du ska kolla för att hitta svar på din fråga?

Dessa frågeställningar grundar sig i den barriär som råder mellan rätten och gemene man. En barriär som vi på Fack:app arbetar dagligen för att rasera. Vi vill inte bara förse användare med tydlig och enkel information, av den anledningen har vi nu tagit fram tre nya tjänster i appen!

Fråga juristen:

Nu kan användare ställa sina frågor till funktionen, Fråga Juristen. Denna funktion finns till för dem som inte lyckas hitta svaret på en specifik fråga i appen. Med hjälp av Fråga Juristen, hjälper vi användaren med hens frågeställning och garanterar ett svar inom 24 timmar under vardagar! För dig som är abonnemangskund får man svar inom 12 timmar måndag-fredag!

Sökfunktion:

Vi har etablerat en sökfunktion som med hjälp av algoritmer enkelt tar användaren till den lag eller bestämmelser som hen eftersöker.

Chatta med oss:

Avslutningsvis har vi skapat en chattfunktion i appen. Med hjälp av denna kommer du som användare kunna få enkel och tydlig vägledning i appen. Undrar användaren var hen kan hitta information gällande ett visst område finns vi där för att vägleda åt rätt håll.

Med hjälp av dessa tjänster och funktioner hoppas vi komma ett steg närmare en arbets- och arbetsmiljörätt som är tillgänglig för alla!

Relaterat

 • Nya könslagen – Hur påverkas arbetslivet?

  Nya könslagen – Hur påverkas arbetslivet?

  Den 17 april 2024 röstade riksdagen igenom den nya könslagen – en ny lag om könstillhörighet. Lagen ska underlätta för könsbyte och bland annat sänka åldersgränsen för ändring av juridiskt kön från 18 till 16 år. Det kommer inte heller längre krävas ett godkännande från Socialstyrelsen för att få genomgå kirurgiska ingrepp som det tidigare…

 • Arbetsmiljöverkets nya regelstruktur – hur ska du förbereda verksamheten!

  Arbetsmiljöverkets nya regelstruktur – hur ska du förbereda verksamheten!

  Arbetsmiljöverkets nya regelstruktur, som offentliggjordes den 15 september 2023 och träder i kraft den 1 januari 2025, markerar en betydande omvandling av Sveriges arbetsmiljölagstiftning. Denna omstrukturering syftar till att förenkla och tydliggöra regelverket, göra det mer tillgängligt och anpassat till det moderna arbetslivets behov. Genom att minska antalet föreskrifter från 67 till 15 skapas en…

 • Vi presenterar: Law:box misskötsel

  Vi presenterar: Law:box misskötsel

  Under vår vintern lanserar vi våra abonnemang inom Law:box och idag presenterar vi Law:box misskötsel! Law:box misskötsel är en heltäckande lösning utformad för att effektivt hantera situationer av misskötsel på arbetsplatsen. Detta paket erbjuder en rad olika verktyg och resurser som är essentiella för alla arbetsgivare. Boxen fokuserar bland annat på checklistor som är skräddarsydda för…

Vill du få våra nyheter direkt i din inkorg?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev